Bør man udføre en gulvafslibning på et sjældent og gammelt gulv?

Hvis gulvet bare er gammelt, så kan det være, man skal starte med en gulvafhøvling, før man kan begynde at slibe på gulvet, men hvis det er virkelig gammelt, er det måske også råddent indvendigt, så man ikke kan slibe det tilbage til god stand.

Men hvis nu man har en sjælden sort af noget trægulv derhjemme, bør man så udføre en gulvafslibning på det?

Det kan blive nødvendigt, hvis man gerne vil bevare det, men hvis det er ens eget trægulv, så er det jo op til en selv, men det kan være, man så ikke skal bruge et almindeligt gulvafslibningsfirma, men et, som der har forstand på, hvordan man sliber lige præcist dette gulv, så man restaurerer eller vedligeholder det bedste muligt.

Det kan jo gå galt, og man har måske kun ét skud i bøssen til at gøre det ordentligt, da man måske ikke tidligere har gjort noget ved gulvet.

Måske må du faktisk ikke udføre en gulvafslibning på dette gulv!

Du kan jo risikere, at man ødelægger værdien eller betydningen på gulvet, hvis det nu er et sjældent gulv eller et meget betydningsfuldt et, hvor det har været brugt i hundrede år, og der er nogle betydningsfulde personer, der har betrådt det gennem tiden.

Dog kan det være på tide at gøre noget ved det, da det ellers vil gå helt tabt.

Omvendt kan man jo komme til at opleve, at ens gulv faktisk er bevaringsværdigt, hvorfor man måske slet ikke må gøre noget ved det eller særligt meget.

Og skulle man have lov til at gøre lidt ved det, så kan det være, at det er noget meget fint og sirligt arbejde i form af en mindre gulvafslibning, man må udføre her.

Før du tager chancen, så bør du overveje, om det er chancen værd – og om du må!