Debitorskifte af ejerpantebrev – hvad er det?

Når du køber en ejerlejlighed, skal du ofte stiller sikkerhed til ejerforeningen i form af et ejerpantebrev. Det betyder, at hvis du netop har investeret i et nyt hjem i højden – ja, så skal der foretages et debitorskifte af det nuværende ejerpantebrev.

Det lyder allerede kompliceret, gør det ikke? Debitorskifte af ejerpantebrev handler om, at du som ny ejer af en ejerlejlighed skal stille sikkerhed til ejerforeningen, så de kan få dækket eventuelle skyldige beløb, der måtte være, hvis din lejlighed en dag skal sælges på tvangsauktion.

Det er en lidt kompliceret juridisk proces at foretage et debitorskifte af ejerpantebrev, og derfor anbefales det altid, at du får hjælp fra en boligadvokat – fx eboligadvokat der har mange års erfaring på området.

Fejl kan koste mange penge

Der er nogle, der synes, at det der med tinglysning og debitorskifte er en smal sag, og de vil derfor gerne spare de håndører, det koster at få hjælp fra en advokat. Vi kan (og vil) naturligvis ikke tvinge dig til at bruge en professionel som din allierede, men vi kan kun anbefale, at du gør det.

Tinglysning og debitorskifte er en kompliceret juridisk proces, hvor der skal indhentes diverse oplysninger, der skal indtastes i et specifikt system med den helt rette ordlyd for at være gældende.

Laver du en fejl – om end det bare er en lille fejl – risikerer du at skulle betale en gang til. Og så har du både spildt din tid og dine penge på noget, din boligadvokat kunne have klare for dig. 

Vælg en certificeret boligadvokat

Har du besluttet dig for at bruge en boligadvokat til din handel, kan du med fordel vælge en advokat, der er certificeret gennem Danske BOLIGadvokater. Det er din garanti for en høj service, en fair pris og ikke mindst fuld gennemsigtighed i jeres indbyrdes aftale.