Få hjælp på et misbrugscenter

advertorial

Har du et misbrug, eller ønsker du at få vished, om du eller en du holder af har et misbrug, kan du få gratis råd og vejledning på et af landet misbrugscentre. Du kan uden at oplyse dit navn får en samtale på et misbrugscenter, hvor du kan få mere at vide om hvorvidt du har et misbrug.

Finder i ud af i fællesskab at du har brug for mere hjælp end hvad en kort samtale, kan give dig er det også muligt. For at kunne få gratis hjælp, skal du oplyse dit cpr. nr. Det skyldes at der lovmæssigt skal knyttes et cpr. nr til den betaling, som din kommune skal betale til misbrugscenteret.

image

Indlæggelse eller døgnbehandling

En misbrugsbehandling betyder ikke nødvendigt at du skal indlægges. Det er muligt at komme i døgnbehandling. En døgnbehandling har den fordel at det er mulig at forsætte en almindelig dagligdag, f.eks. med at møde dagligt på arbejde. 

Er dit misbrug af en længerevarig og langt voldsom karakter, kan det være nødvendig med en indlæggelse til afgiftning. En krop der er vant til store mængder alkohol, kan ikke fra den ene dag til den næste stoppe med at få alkohol. I værste tilfælde vil kroppen gå i chok, hvilke kan medføre døden.

I forbindelse med en misbrugsbehandling, fokuseres der ikke udelukkende på den fysiske afhængighed, men også på de bagvedliggende årsager til misbruget. 

Efter endt behandling kan det også være nødvendigt at hjælpe misbrugeren. Overlades de til sig selv, uden at de har noget andet at flyde dagligdagen ud med, er sandsynligheden for at de vender tilbage til gamle vaner store. Ene alene på grund af ensomhed og kedsomhed.

Ofte vil der være aktiviteter og møder, som misbrugeren kan møde op til, som er med til at sikre, at der ikke kommer tilbagefald.