Få tjekket dine bremser og dæk

Du vil gerne have en sikker bil, og der er en af de vigtigste ting at få tjekket dine bremser og dæk. Det er nemlig et par af de ting, som kan være til størst fare for andre billister og også dig selv, men det vil også blive dyrt, hvis de ikke fungerer, og du bliver taget i det og får en bøde. Sørg derfor for, at få kontrolleret din bils bremser og dæk, så du og andre kan føle sig sikre på vejen. Kontakt evt. en Peugeout mekaniker i Aalborg for hjælp.

 

Hvorfor er det vigtigt at tjekke sine bremser og dæk?

Dæk er vigtige, fordi det er den eneste kontakt, bilen har med vejen. Derfor skal du få tjekket dæktryk og dækmønster. Et forkert dæktryk og mønsterdybde kan nemlig have betydning for bilens evne til at bremse op eller undvige. Det kan også have betydning for miljøet og for din pengepung. Du bruger nemlig mere brændstof, og slider mere på dækket, når dæktrykket ikke er rigtigt.

Det er vigtigt at tjekke sine bremser, da ca. hver 6 bil. har fejl på sine bremser, når de bliver synet. Det er dog individuelt, hvor længe bremser holder og det kan afhænge af hvor og hvor meget, du kører. Uanset hvad, er nedslidte bremser farlige for både dig og dine medtrafikanter.

Sådan bestiller du dæk og bremsekontrol

1. Du finder et synssted og beder om en tid til bremse og dækkontrol. 

2. Når du har fået din tid, afleverer du din bil på det valgte værksted og lader dem kontrollere bilen. Det tager ofte et kvarters tid. 

3. Imens du venter, kan du sidde og hygge dig på mobilen. 

5. Efter kontrollen vil du få udleveret en rapport og anbefaling til eventuelle reparationer. Det er her du skal have fat i en mekaniker, som så kan fikse evt. fejl ved bremser og dæk.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *